Ulusal Ebelik Haftası Paneli Başarıyla Gerçekleştirildi
25 Nisan 2025 Cuma
21-28 Nisan Ulusal Ebelik Haftası kapsamında, Giresun Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü tarafından düzenlenen “Sürdürülebilir Gelecek İçin Ebelik” temalı panel, büyük bir ilgi ve katılımla tamamlandı.
Etkinlikte, ebelik mesleğinin toplumsal sağlıktaki önemi, akademik gelişimi ve sürdürülebilir gelecek perspektifi detaylı biçimde ele alındı. Panelin açılış konuşmasını gerçekleştiren Prof. Dr. Ayşegül ÇEBİ, ebelik mesleğinin sadece bir sağlık hizmeti değil, aynı zamanda insan onuruna ve yaşam döngüsüne dokunan kutsal bir sorumluluk alanı olduğunu vurguladı.
Moderatörlüğünü Doç. Dr. Çağla YİĞİTBAŞ’ın yaptığı panelde, iki değerli mezunumuz konuşmacı olarak yer aldı.
- Nazile Alkan, Giresun Üniversitesi 2024 fakülte birincisi olarak mezun olmuş ve Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi’nde yüksek lisans eğitimine devam etmektedir. Klinik tecrübelerinin yanı sıra TÜBİTAK projeleri ve ulusal-uluslararası sunumlarıyla dikkat çekmektedir.
- Araş. Gör. Dr. Güleser Ada, Giresun Üniversitesi 2018 mezunu olup, KTÜ’de yüksek lisans ve Sakarya Üniversitesi’nde doktora eğitimini tamamlamıştır. Polonya’da Erasmus staj hareketliliğine katılmış ve akademik gelişimini uluslararası boyuta taşımıştır.
Etkinlik boyunca akademik üretkenliğin, mesleki deneyimlerin ve ebelik alanındaki güncel yaklaşımların paylaşıldığı panel, katılımcılardan yoğun ilgi gördü. Panelin gerçekleşmesinde katkı sunan tüm hocalarımıza – Dr. Öğr. Üyeleri Candan ERSANLI, Azize AYDEMİR, Ezgi ŞAHİN, Tuba Enise BENLİ ve Cansu IŞIK olmak üzere – içten teşekkürlerimizi sunarız.
Ebelik mesleğinin akademik ve toplumsal düzeyde daha güçlü bir şekilde var olması için bu gibi etkinliklerin önemini bir kez daha hatırlatıyor, tüm meslektaşlarımızın Ulusal Ebelik Haftası’nı kutluyoruz.