Fakültemizde Birim Kalite Komisyonu Toplantısı Gerçekleştirildi

18 Ocak 2024 Perşembe

Sağlık Bilimleri Fakültesi Birim Kalite Komisyonu 18 Ocak 2024 tarihinde Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Emel BAHADIR YILMAZ, Hemşirelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yeşim YAMAN AKTAŞ, Ebelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Çağla YİĞİTBAŞ, Dekan Yardımcısı ve Sosyal Hizmet Bölüm Başkanı Doç. Dr. Nurullah ÇALIŞ ve Fakülte Sekreteri Şenol GÖKTEKİN’in katılımıyla Fakültemiz toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Toplantıda öncelikli olarak 2023 Yılı Birim Öz Değerlendirme Raporunun (BÖDR) hazırlanması hususunda izlenecek çalışma planının oluşturulması görüşüldü. Bu kapsamda komisyon üyeleri arasında rapor hazırlama sürecine ilişkin görev paylaşımı yapıldı.

Toplantıda Kalite Komisyonu olarak 2024 yılı içindeki kalite süreçlerinin izlenmesi ve geliştirilmesine yönelik olarak Liderlik, Yönetişim ve Kalite, Eğitim ve Öğretim, Araştırma ve Geliştirme ile Toplumsal Katkı başlıklarında yapılması amaçlanan çalışmalara ilişkin kararlar alındı.

Bu kapsamda
 2024 yılı içerisinde akademik ve idari personele yönelik mesleki ve akademik gelişime yönelik eğitimlerin sürdürülmesi, kamu ve sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği dahilinde sağlık temalı toplum bilgilendirme faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi, dış paydaşlarla işbirliğinin geliştirilmesi, Bologna Ders Bilgi Paketlerinde gerçekleştirilen güncellemelerin tamamlanması, fakültemiz bölümlerinin akreditasyon süreçlerine ilişkin hazırlıkların sürdürülmesi gibi konular ele alındı.