Fakültemize yeni kayıt yaptıran öğrencilerimize oryantasyon etkinliği gerçekleştirildi

06 Ekim 2023 Cuma

Giresun Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesince 06.10.2023 tarihinde oryantasyon programı gerçekleştirilmiştir. Program; Saygı duruşu ve İstiklal marşı ile başlamıştır. Açılış konuşmasını yapan Dekanımız Prof. Dr. Ayşegül ÇEBİ, Giresun Üniversitesi ailesine katılan öğrencilerimize meslekte başarıda edinmeleri gereken felsefeler, akademik bilinç gibi noktalarda dilek temenni ve önerilerde bulunmuştur. Programın sunuculuğunu yapan ve fakültemiz mezunu olarak mesleki sürecine başlayan şimdi de fakültemiz öğretim üyesi olan Dr. Öğr. Üyesi Esra ÖZKAN, Türkiye’nin 100. Yılına vurgu yaparak yakın zamanda yaşadığımız afetler (COVID-19 ve Maraş Merkezli Deprem) konusunda eğitim öğretimde belirleyeceğimiz hedeflerde hazırlıklı ve güçlü olmanın alınan meslek eğitimler ile nasıl bütünleştirilebileceğine değinmiştir. Oryantasyon programının açılış dersi Tiyatro ve seslendirme sanatçısı Dr. Mehmet Reşat BULUT tarafından “Etkili İletişim ve Beden Dilini Kullanma” çerçevesinde sunulmuştur. Sayın BULUT, iletişimi beden diliyle bütünleştirmenin örneklerini sunmuş bu konuda kendini geliştirme noktasında birkaç ipucu vererek katılımcılarla egzersizler yapmıştır. Sonrasında hemşirelik bölüm başkanı Doç. Dr. Yeşim YAMAN AKTAŞ fakültemiz ve hemşirelik bölümü hakkında bilgi vermiş, öğrencilerimize eğitim dönemleri sürecinde ulaşabilecekleri uluslararası olanaklar konusunda açıklamalar yapmıştır. Son bilgilendirme ise Ebelik Bölüm başkanı Doç. Dr. Çağla YİĞİTBAŞ tarafından yapılmıştır. Sayın YİĞİTBAŞ ebelik bölümünü tanıtmış, öğrencilerimize Bağımlılıkla Mücadele Komisyonunu ve bu komisyonun yaptıklarını açıklamıştır. Program dilek ve temennilerle kapatılmıştır.