BENEFITS Proje Toplantısı Üniversitemizde Gerçekleştirildi.

06 Ağustos 2021 Cuma

Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğretim üyeleri Doç Dr. Eda Şahin ve Doç Dr. Emel Bahadır Yılmaz’ın ortağı olduğu ve Hasan Kalyoncu Üniversitesi Hemşirelik bölümü öğretim üyelerinin yürütücüsü olduğu “Better & Effective Nursing Education for Improving Transcultural Nursing Skills (BENEFITS)” isimli AB projesinin Giresun toplantısı 25-31 tarihlerinde üniversitemiz Ömer Halis Demir konferans salonunda gerçekleşmiştir. Toplantıya Gaziantep’ten ve yurt dışından Çek Cumhuriyeti, İspanya, Macaristan, Slovenya ve Belçika olmak üzere 5 farklı ülkeden 16 akademisyen ve 25 öğrenci katılmıştır. Beş gün boyunca transkültürel hemşirelik ile ilgili eğitimler devam etmiş olup misafirlerimiz ayrıca Giresun’un tarihi ve turistik yerlerini de gezme fırsatı bulmuşlardır. Misafirlerimiz GRÜ Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne de ziyarette bulunmuşlardır. Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Yılmaz Can konuklarımızı makamında misafir ederek üniversitemizle ilgili bilgi alışverişinde bulunurken Fakülte Dekanımız Prof. Dr. Ayşegül ÇEBİ açılış kokteyline katılmıştır. Proje toplantısı 31 Temmuz 2021 tarihinde sona ermiştir.